Planer för mer sol i Knivsta

Ett energibolag, tre kommuner och två lokala omställningsföreningar. Det var den lyckade sammansättningen på inspirationsdagen som Sala-Heby Energi bjöd in Knivsta kommun på i fredags.

Delegationen från Knivsta berättade om det arbete som pågår i kommunen (se listan till höger) och Sala-Heby energi berättade bland annat om sitt arbete med att hjälpa kommuninvånarna att energieffektivisera. Bland annat erbjuder man olika tävlingar och inte minst möjligheten att få hem en energiexpert som går igenom huset och föreslår åtgärder.

Stor del av dagen vigdes åt temat sol och hur man kan samarbeta kring detta. Knivsta har ju inget energibolag, men för soltekniken behövs inga stora anläggningar. Tvärtom kan nästan vem som helst sätta upp dem på sin tomt.  Idéer om hur kommunen kan bistå sina invånare i att få ett fördelaktigt pris på solenergianläggningar diskuterades och kommer att resultera i ett öppet möte för intresserade kommuninvånare under EU:s Solar Days de fösta veckorna i maj. Håll ögonen öppna!

 boos lista